Geschreven door:
Onlangs gingen Ellen en Yvonne langs bij Jeroen in ´s-Gravenzande. Jeroen bereid ambachtelijk Italiaanse ijs. In zijn professionele ijskeuken bereid hij ijstaarten en ook handgemaakte bonbons. Een deel van zijn assortiment is volledig vegan.
We worden warm ontvangen en krijgen een kijkje in de ijskeuken van Gelato di Geronimo. Door de strenge kwaliteitseisen die Jeroen nastreeft kunnen we niet letterlijk in de keuken, maar via de glazen deur krijgen we een goed beeld hoe zijn ijstaarten, ijs en bonbons bereid worden.
Nadat we worden getrakteerd op koffie, huisgemaakte vegan koekjes en heerlijke vegan bonbons begint Jeroen vol passie over zijn vak te kletsen. Een aantal jaar geleden is Jeroen, tijdens een van zijn opleidingen bij SVH Meesterijsbereiders, in aanraking gekomen met een vegan ijsbereidster uit Antwerpen. Hierdoor raakte hij geïnspireerd om zijn assortiment uit te breiden naar vegan producten.
Alles bereid volgens traditionele wijze en met pure en veelal lokale ingrediënten. Juist om te kiezen voor goede en pure ingrediënten hebben de producten een hoge kwaliteit en natuurlijke kleuren.
Vegan ijs, de professionele keuken, vegan bonbons, zelfportret Jeroen
Foto's; Jeroen
In zijn eigen fotostudio die hij met een aantal tweedehands spullen heeft ingericht maakt hij de productfoto’s en video’s helemaal zelf. Ook zijn ijskeuken is veelal ingericht met tweedehands spullen, maar afgewerkt met materialen die voldoen aan de hoge hygiëne eisen.
Nieuwsgierig geworden? Volg Gelato di Geronimo op Instagram @gelato_di_geronimo of bezoek zijn website www.gelatodigeronimo.nl
Iets te vieren of gewoon zin in iets lekkers? Al deze ambachtelijke producten kun je op aanvraag bestellen en afhalen
in ‘s-Gravenzande.