Blogopmaak

Chai havermoutpap uit de Ecostoof

Geschreven door:

Yvonne & Ellen
Zoals we al vaker hebben geschreven duurzamer leven kan op zoveel manieren en vaak gaat het ook stap voor stap. Dat is bij ons niet anders. Sinds kort hebben wij de Ecostoof ontdekt. Op deze manier kook je heel energiezuinig en doet het niets af van de smaak en ondertussen heb je tijd om andere dingen te doen, zoals een heerlijke wandeling of lekker een boek lezen. Wij maakten uit de Ecostoof een heerlijke chai havermoutpap.

Slowcooking

Met de Ecostoof ga je eigenlijk weer even terug in de tijd. Deze oude kooktechniek wordt teruggebracht in de moderne keuken.

Het laat je maaltijden langzaam en zonder energie verder garen. Terwijl jouw pan veilig in de EcoStoof® staat, heb jij
tijd voor andere dingen. Geen stress, geen energieverbruik, alleen pure smaak en gemak.


Energiebesparend

Voordelen van de Ecostoof

  • Energiebesparend
  • Je eet gaart door, zonder kans op aanbranden
  • Op lage temperatuur behoudt alle voedingsstoffen en smaken.


De stoof is gemaakt van gerecyclede materialen en van van vegan vilt.

Chai havermoutpap

Begin deze dag heerlijk slow. Terwijl jij deze chai havermout in 5 minuten voorbereidt, doet de Ecostoof de rest en kun je in de tussentijd andere dingen doen. Bijvoorbeeld door lekker op de bank te ploffen met een goed boek. Of wat dacht je van een heerlijke wandeling en dan thuis komen terwijl dit heerlijke ontbijt op je wacht.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 375ml ongezoete amandelmelk of andere plantaardige melk
  • 1 zakje Chai thee (bijvoorbeeld van Clipper)
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • 90 gr havermout
  • een eetlepel lijnzaad
  • een eetlepel chiazaad
  • 1 geprakte banaan


Toppings

  • Scheutje ahornsiroop
  • Handje (rood) fruit


  1. Verhit de amandelmelk in een pan samen met kaneel, nootmuskaat.
  2. Hang het theezakje in het melkmengsel en laat dit ca 2 minuten trekken.
  3. Haal het theezakje uit de pan.
  4. Voeg nu de havermout, lijnzaad en chiazaad toe.
  5. Breng dit aan de kook in ca 3 minuten totdat de havermout iets dikker wordt.
  6. Haal de pan van het vuur.
  7. Voeg de geprakte banaan toe.
  8. Sluit de pan af met een deksel en zet deze in de Ecostoof en sluit deze goed af.
  9. Laat dit ca 40 minuten doorgaren.
  10. Top af met (rood) fruit en ahornsiroop.


Geniet van je heerlijke ontbijtje


Wat is jouw favoriete gerecht uit de Ecostoof?

Volg ons  

Tag #groenedromers

Bespaar geld door een auto te delen
door Yvonne 23 maart 2025
Bespaar geld door een auto te delen. Dit kan zowel met vrienden als familie maar ook bij bedrijven waar je een deelauto kunt huren.
vegan hotspot Zwolle | Lua | vegan restaurant | Groene Dromers
door Yvonne 10 maart 2025
Ga je binnenkort naar Zwolle? Breng dan zeker een bezoekje aan deze leuke hotspot.
Week zonder vlees en zuivel | vegan | plantaaridg | Groene Dromers
door Yvonne 1 maart 2025
Van 3 t/m 9 maart komt hij er weer aan: de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel
Winterwoords | Drenthe | Yurt | Groene Dromers
door Suzanne & Yvonne 24 februari 2025
Een weekend, zonder drukte, zonder schermen, midden in de natuur. Dat kan bij Winterwoods
kledingruil | Groene Dromers
door Ellen & Yvonne 21 februari 2025
Het voorjaar is weer in aantocht. Dus tijd om de kledingkast op te ruimen en je items te komen ruilen.
Duurzame vakantie | treinreis | vakantie in NL
door Yvonne 2 februari 2025
Ben je al vakantieplannen aan het maken? Trek er op uit met de trein of blijf heerlijk in Nederland
door Yvonne 27 januari 2025
Ga stap voor stap je plastic verbruik verminderen.
klimaatgesprekkken | klimaatcoach | footprint | Groene Dromers
door Yvonne & Ellen 12 januari 2025
Volg de cursus klimaatgesprekken en leer in 6 workshops wat jij kunt doen tegen klimaatverandering. Morgen begint nu!
10 duurzame tips | Besparen | Groene Dromers
door Yvonne 5 januari 2025
10 duurzame tips om geld en energie te besparen.
vegan kerstmenu | Groene Dromers
door Suzanne & Yvonne 8 december 2024
Maak van jouw kerst een feestje met dit heerlijke vegan kerstmenu!
Meer posts
Share by: