Geschreven door:
Er zijn verschillende soorten workshops en Ellen en ik, kozen uiteindelijk voor de vegan tapas, omdat we beide dol zijn op Spanje, maar ook van heerlijk borrelplanken maken met een lekker drankje er bij. Onze eigen gemaakte borrelplank kende we inmiddels wel, dus we hoopte dat deze workshop ons meer inspiratie kon geven.
En dat was zeker zo! Elle die deze workshop gaf vertelde dat je met de juiste kruiden en specerijen de heerlijkste tapas gerechtjes maakte en toen de recepten onderling verdeeld waren, het zijn er namelijk te veel om alles zelf te maken, konden we aan de slag.
Ellen en ik kozen er voor om de empanadas, borrelsnacks, bruschetta en diverse dips te maken. Af en toe keken we ook bij de anderen, zodat je wist hoe je dit eventueel ook zelf kon maken. Soms heb je alleen aan een uitgeschreven recept niet genoeg. We ontdekte nieuwe smaken, maar ook producten waarvan we nog nooit hadden gehoord, maar wat je gewoon in de supermarkt kan kopen en beleefde vooral veel plezier aan al de gerechtjes bereiden.
Toen alle gerechtjes klaar waren schoven we buiten aan de goed gevulde picknicktafel. We genoten van al dat lekkers en kletste onderling over jawel vegan eten. Er was zoveel dat we zelfs nog iets mee naar huis mochten nemen. Bekijk hier het
leuke filmpje van
de vegan tapas workshop.
Onze favoriet?
Daar hoeven Ellen en ik niet lang over na te denken, dat is met stipt op 1 de empanadas. En omdat wij deze zo lekker vonden, mogen wij van Trai & Elle dit recept met jullie.
Recept empanadas 16 stuks
Deeg
510 gram bloem
120 gram margarine
180 ml heet water
voor het deeg kun je ook 3 rollen bladerdeeg van Tante Fanny gebruiken
Saus
3 rode puntpaprika’s
1 rode peper
1 ui
5 tenen knoflook
½ theelepel zout
½ theelepel suiker
1 theelepel oregano
½ theelepel komijn
½ theelepel tijm
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel chipotlesaus
zout (naar smaak)
Vulling
175 gram vegan gehakt
115 gram vegan feta
150 gram crispy maïs uit blik
01. Verwarm een oven voor op 225 graden. Pel de ui en snijd doormidden. Was de paprika’s en plaats ze op een bakplaat samen met de ui, knoflooktenen en rode peper. Grill deze circa 30 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.
02. Meng in een grote kom bloem, zout, suiker en margarine. Voeg het hete water toe kneed vervolgens circa 5 tot 10 minuten, tot er een enigszins gladde deegbal ontstaat. Wikkel in plasticfolie en laat 20 minuten in de koelkast rusten.
03. Knijp het vocht uit de gegrilde paprika’s. Voeg de paprika’s met de rest van de saus ingrediënten samen in een maatbeker of keukenmachine en pureer tot een saus.
04. Bak het vegan gehakt in een koekenpan. Voeg de saus toe, meng en laat een minuutje sudderen.
05. Schep de saus over in een kom en voeg de maïs toe. Verkruimel de feta en meng met de vulling.
06. Zet de frituurpan aan op 180 graden en leg een bord met keukenpapier klaar.
07. Verdeel het deeg in 16 gelijke stukken (ongeveer 50 gram per deegbolletje). Rol een bolletje uit tot een dikte van ongeveer ½ cm. Schep de vulling in het midden van het deegrolletje en vouw dicht (vraag de docent om de verschillende vouwtechnieken).
08. Herhaal dit tot de deegbolletjes op zijn en frituur de empanadas 3 tot 5 minuten of totdat deze goudbruin zijn.
Tip van Yvonne:
Mocht je liever niet willen frituren? Je kunt de empanades ook insmeren met een beetje olie en afbakken in de airfryer op 180 graden in ca. 10 minuten. Ze worden dan alleen iets minder mooi.
Trai Vegan geeft verschillende soorten workshops, de prijs en tijd kan verschillen per workshop. Bekijk het actuele aanbod op de website.
Adres:
Groeneweg 162-W
3981 CP Bunnik
info@traivegan.com