Kruiden van The Good Spice
Geschreven door:
De traditionele specerijenhandel is gebaseerd op lange ketens die starten bij anonieme boeren. Het gevolg: machtige bedrijven die de markt domineren, weinig geld voor de boeren, weinig oog voor duurzaamheid en slechts een fractie van de smaak in jouw keuken. Iona dacht "Dit kan anders! Laten we samen de specerijenhandel veranderen."
Een explosie aan smaken
Het idee voor The Good Sο»Ώpice ontstond in 2018, toen de partner van Iona een stukje kaneel meenam uit Hong Kong. Deze was zo smaakvol, zo anders dan ze het kon vanuit de supermarkt. Zo ontstond het idee voor the Good Spice. Ze startte een traineeship sociaal ondernemen en werkte als kok in het restaurant Neni, zodat ze steeds meer kennis kreeg van alle specerijen.
Maar daar bleef het niet bij, ze ging op ontdekkingsreis over de wereld en ontdekte de krachtige smaken van de kruiden en specerijen. Alle specerijen komen direct van de plantage, hierdoor behouden ze de smaken, maar dat niet alleen. Ook de krachtige voedingstoffen blijven langer behouden.
Een betere wereld voor iedereen
In de specerijenhandel gaat vaak veel mis. Boeren krijgen vaak een veel te lage prijs, waardoor ze amper rond kunnen komen en er zitten veel schakels tussen.
Bij The Good spice kopen ze dan ook rechtstreeks in bij de boer of via de lokale handelaar. Boeren die duurzaam en volgens traditionele methodes verbouwen, in ruil daarvoor krijgen ze een eerlijke prijs. Een prijs die vaak vele malen hoger is dan de marktprijs. Gemiddeld biedt The Good Spice 20% boven de marktprijs.
Bij ieder potje kruiden dat je besteld zit ontvang je een kaartje. Hierop staat de oorsprong, de boer waar het ingekocht is en waar je de kruiden goed mee kan combineren.
Wij zijn fan van de kaneel van The Good Spice. Heerlijk voor over onze plantaardige cappuccino of om super lekkere kaneelbroodjes mee te maken.
Kaneelbroodjes met kaneel van The Good Spice
Benodigdheden:
- Bakpapier
- Vegan croissantdeeg (huismerk Jumbo)
- Twee theelepels kaneel van the Good spice
- Twee theelepels suiker
- Klein beetje water
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg het bakpapier op de bakplaat.
- Rol het deeg uit en verdeel in drie gelijke delen.
- Druk de schuine snijranden dicht.
- Meng de suiker met kaneel
- Maak het deeg een beetje vochtig, zodat de kaneel en suiker blijft plakken aan het deeg.
- Verdeel het mengsel in lengte over het deeg.
- Rol het deeg in de lengte op.
- Snij de deegrol in de lengt door en laat het uiteinde aan elkaar zitten.
- Vlecht deze in elkaar, dit doe je door het linkerdeel over het rechterdeel en andersom over elkaar te leggen. Ga door tot het einde.
- Rol vervolgens de vlecht op.
- Bak deze in ca 18 minuten goudbruin af.
Bestel nu de heerlijke specerijen van The Good Spice
Eerlijk, duurzaam en super smaakvol!
Dit artikel is in samenwerking met The Good Spice geschreven