Geschreven door:
Het idee voor The Good Sο»Ώpice ontstond in 2018, toen de partner van Iona een stukje kaneel meenam uit Hong Kong. Deze was zo smaakvol, zo anders dan ze het kon vanuit de supermarkt. Zo ontstond het idee voor the Good Spice. Ze startte een traineeship sociaal ondernemen en werkte als kok in het restaurant Neni, zodat ze steeds meer kennis kreeg van alle specerijen.
Maar daar bleef het niet bij, ze ging op ontdekkingsreis over de wereld en ontdekte de krachtige smaken van de kruiden en specerijen. Alle specerijen komen direct van de plantage, hierdoor behouden ze de smaken, maar dat niet alleen. Ook de krachtige voedingstoffen blijven langer behouden.
In de specerijenhandel gaat vaak veel mis. Boeren krijgen vaak een veel te lage prijs, waardoor ze amper rond kunnen komen en er zitten veel schakels tussen.
Bij The Good spice kopen ze dan ook rechtstreeks in bij de boer of via de lokale handelaar. Boeren die duurzaam en volgens traditionele methodes verbouwen, in ruil daarvoor krijgen ze een eerlijke prijs. Een prijs die vaak vele malen hoger is dan de marktprijs. Gemiddeld biedt The Good Spice 20% boven de marktprijs.
Bij ieder potje kruiden dat je besteld zit ontvang je een kaartje. Hierop staat de oorsprong, de boer waar het ingekocht is en waar je de kruiden goed mee kan combineren.
Wij zijn fan van de kaneel van The Good Spice. Heerlijk voor over onze plantaardige cappuccino of om super lekkere kaneelbroodjes mee te maken.
Benodigdheden:
Bestel nu de heerlijke specerijen van The Good Spice
Dit artikel is in samenwerking met The Good Spice geschreven